I Portugal? (1)

El passat 2014 ha estat un any de canvis en els caps d’Estat dels diferents països del sud d’Europa. Un cas directe, el del rei d’Espanya, i dos casos anunciats de relleu presidencial que obriran les polítiques del 2015 tan a Grècia com a Itàlia.

A Portugal en canvi, si no hi ha cap novetat, el conservador Aníbal Cavaco Silva encara té un plàcid any per endavant, tocant el seu canvi el gener del 2016. Tanmateix ja es parla del seu relleu.

Pel costat socialista fa temps es parlava d’António Costa, fins ara alcalde de Lisboa, el candidat ideal, però ara ha esgarrapat amb energia la secretaria general del partit i aspira a ser primer ministre aquest 2015. Un altre nom destacat pels socialistes (que plauria al centre) seria el de Vítor Constâncio, vicepresident primer del Banc Central Europeu i exgovernador del Banc de Portugal… però no sé jo si els portuguesos volen saber res del BCE…

Pel bàndol conservador, hi ha un nom de fons que travessa Portugal amb força. Un nom amb molts punts a favor, però tants altres en contra per la vessant europea; aquest és José Manuel Durâo Barroso, expresident de la Comissió Europea… També es parla del televisiu exministre Marcelo Rebelo de Sousa o d’una opció diferent, en femení, que podria ser l’exministra i excandidata a primera ministra Manuela Ferreira Leite (a la foto). I després hi ha l’home clau, que diuen que pot aspirar a tot, que és l’alcalde de Porto, Rui Rio, molt popular en el centre-dreta del país.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s