Definicions, impossibilitats

La primera definició que dóna el DIEC del mot “Federació” és: “Unió política de diversos estats que respecta llur autonomia en els afers interns i confia a òrgans compartits les competències d’interès comú, com ara la defensa, el comerç exterior, etc.”

I la primera definició possible de “Confederació” és: “Unió temporal de prínceps, nacions, estats, per a un fi únic.”; i la segona: “Associació permanent d’estats independents, units per un tractat en què acorden algunes polítiques comunes, especialment en matèria de relacions diplomàtiques, de defensa i de règim de duanes.”

Senyors del PSC, senyor Duran Lleida,

Tinguin a bé entendre que per tenir un estat federal o confederal a Espanya, primer caldria que aquesta (o l’ens madrileny que la capitaneja) reconegués a Catalunya com a estat, i ¿com ens ha de reconèixer com a estat si no reconeix el nostre dret a decidir? Com ens ha de reconèixer com a estat si retalla per on sigui la nostra mínima autonomia? Com ens ha de reconèixer com a estat si no vol entendre que sempre hem estat una nació?

De veritat creuen que es poden donar tals reconeixements per part d’Espanya? O de veritat no coneixen exactament la definició dels conceptes que utilitzen?… Bé, que utilitza vostè Sr. Duran, i que utilitzen al PSC, però no a la casa mare del PSOE… ¿Realment creuen que hi haurà un federalisme amb Catalunya, o més encara, una confederació?¿A aquestes alçades pequen d’ingenus, o es manca d’alternativa?…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s