Eleccions regionals a Itàlia

Aquest diumenge 31 hi ha eleccions administratives a set regions d’Itàlia: la Campània, el Vènet, la Toscana, la Ligúria, la Pulla, les Marques i l’Úmbria.

En totes les regions els números sembla que van a favor del Partit Demòcrata de Matteo Renzi, però en tres les coses poden sortir malament: a la regió veneciana potser no serà tan fàcil fer fora del poder a la coalició de la Lliga Nord i el Berlusconisme, tot i l’excel·lent candidata, Alessandra Moretti (junt al primer ministre a la foto, en un acte de campanya). A la Ligúria la candidata de Renzi no és del tot ben valorada i, Berlusconi, en canvi, hi té de candidat un dels seus homes de més confiança i visibilitat, Giovanni Toti. I a la Campània els serà difícil destronar el president regional de Forza Italia, Stefano Caldoro, exponent de la formació i dirigent exemplar i assenyat de la formació dretana; i més difícil serà quan resulta que el candidat a president del PD és un home, Vincenzo de Luca, que segons la legislació vigent no pot ser escollit president, per la taca de corrupció que duu amb ell. De Luca ha estat el protagonista involuntari d’aquesta campanya electoral, com a exemple de corrupte de la galàxia PD.

Renzi vol tot el mapa de la bota del color vermell del PD, però obtenir demà 5 de les 7 regions ja serà tot un èxit. No han de tenir problemes amb la Pulla i la Toscana. Berlusconi, per altra banda, sap que aquestes eleccions són un darrer flux sanguini per la seva anèmica i desnerida formació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s