La rebotiga del PSOE

Alfredo Pérez Rubalcaba és un bon botiguer, però ja li toca fer un pensament. Ha tancat tot l’estiu per vacances i ja veu que el negoci no li va bé. La rebotiga del PSOE està desendreçada i cal posar-hi ordre. Els treballadors li exigeixen, els clients comencen a fallar massa.

Els resultats gallecs són depriments. A Euskadi Patxi López ha salvat els mobles? Potser sí. Potser sí que després del 25 de novembre (el tema català i el PSC se’ls hi ha anat de les mans) haurà de rumiar en el seu successor. L’ex-lehendakari anirà cap a Madrid? Deixarà el trist tercer lloc del País Basc a mans del conciliador (però sever) Rodolfo Ares? Serà Patxi López?… Amb qui pensa Rubalcaba com a successor? Té algun altre as a la màniga? Hi haurà ball de noms? La previsible caiguda al pou del proper dia 25 de novembre a Catalunya pot fer que el procés s’acceleri i que hi hagi moviments a la cúpula abans d’acabar l’any. Està a punt l’andalusa Carmen Chacón? En principi, els socialistes d’Andalusia, el País Valencià, Madrid i Catalunya, li podrien donar suport. No és poca cosa, però al partit el “aparato” és molt “aparato”, i Rubalcaba en té la clau.

Què trama l’exministre amb els seus llargs silencis? S’està buscant un emplaçament europeu on jubilar-se? Busca un apartament a la Costa del Sol? Busca un substitut ideal? Esperava un govern d’unitat nacional amb el PP on ell podria tornar a ser un poderós vicepresident, i aleshores, després sí, plegar? Té res a veure Joaquín Almunia en tot això?…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s