Un pas més del thriller italià

29,55% pel centre-esquerra liderat per Pierluigi Bersani i un 29,13% pel “centre-dreta” de Silvio Berlusconi. Sí, de Silvio Berlusconi, no és una broma. El Caiman segueix clavant queixalada a la política italiana, i de quina manera! Gairebé un empat, per no dir que és un empat a vista de qualsevol. Un empat!!…

Tanmateix, el guanyador, amb l’estrambòtica llei electoral italiana, s’emporta sota el braç el 55%. Així, Bersani serà segurament el proper primer ministre d’Itàlia. Però amb quina cara vas dient que ets premier amb aquests percentatges? I encara abans d’això, com fonamentes un govern sòlid en una Itàlia que presenta un panorama polític com aquest?… Un triomf justíssim, trist i gris del Partit Demòcrata. Una resurrecció d’Il Cavaliere, que segueix sent el tot-poderós líder. Uns indignats sent la tercera força política del país, amb el Moviment 5 Estrelles del còmic Beppe Grillo… Un resultat explosiu d’un 25% que els dóna molt de pes. Ara serà l’hora de la política. Política, política. I vet-ho aquí el mal d’il Professore Monti. S’havia d’haver presentat? Amb un resultat d’un 10%, forze no… Si no hagués participat hagués estat bo per Bersani o per Berlusconi?… Potser si ara Berlusconi fa un pas enrere es pot crear un govern de concentració per reformar Itàlia… I els de Grillo a l’oposició.

Itàlia mostra, un cop més, un pas de dansa d’aquest zombis que són els seus polítics. El reciclat Bersani, l’etern Berlusconi, el tecnòcrata Monti. Morts vivents que encara ballen i protagonitzen una nit electoral peripatètica que planteja un futur, sí, molt incert. Massa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s