L’alcalde Grande Bellezza?

Alfio Marchini és finalment el principal candidat del centre-dreta italià a l’alcaldia de Roma. Eleccions en primera volta el proper 5 de juny. Milionari emparentat amb milionaris, culte, atractiu, sempre present en la rumorologia política, sempre ambigu en els seus posicionaments entre dreta i esquerra… Marchini és un candidat amb potencial, que s’enfrontarà bàsicament al candidat del PD, Roberto Giachetti, fins ara vicepresident del parlament italià; i a l’estrella revelació del Moviment 5 Estrelles, l’advocada Virginia Raggi, amb moltes opcions, si més no de passar a la segona volta. Tan contra Raggi com contra Giachetti, Marchini té opcions de guanyar si passa a la segona volta.

Alfio Marchini va presentar la seva candidatura com a independent. Aspirava recollir vots dels desafectes de les altres candidatures, dels moderats del centre-dreta i dels cansats del PD romà, que amb l’alcalde Marino van portar la ciutat al col·lapse. Per contrast a això, Giachetti ha optat per fer una llista cívica, o amb independents.

L’empresari, però, va aconseguir el suport de Berlusconi, quan aquest, amb sondejos i consells sobre la taula, va veure que el que fins aleshores era el seu candidat, Guido Bertolaso (excap de la Protecció Civil nacional), seria un desastre. Optant per ell apostava pel model d’èxit de l’empresari independent i sense la marca de les sigles al costat, com van aconseguir-ho a Venècia amb l’ara alcalde Brugnaro (que també deia no ser ni de dretes ni d’esquerres).

Marchini aspira a un gran Junts pel Sí romà, a un “Partit de la Nació” alla romana. Ell era un candidat moderat i independent, amb proximitat i amb orígens personals i familiars amb l’esquerra de D’Alema (és amic de l’esposa d’aquest), i via aquests contactes presumeix de suports de l’esquerra romana. Alhora, però, té el gran suport de la Forza Italia de Berlusconi, i amb ell una cap de llista de FI que és una Mussolini, així com el post-feixista romà líder de La Destra, Francesco Storace. Tenir a favor l’ultradreta romana són molts vots!… També diu que els capellans i sagristans el votaran a ell. Una macedònia. Seran unes postres d’èxit?…

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s