Un contrincant per a Tsipras

Alexis Tsipras ja té nou contrincant polític. La notícia no ha tingut molta repercussió aquí, però el partit conservador grec Nova Democràcia, principal força de l’oposició, va fer primàries i d’elles en sortí el seu nou líder. El vencedor fou el “jove” (47 anys és ser jove a la ND) i telegènic Kyriakos Mitsotakis. Un perfil modern pels conservadors, després dels liderats del primer ministre Antonis Samaràs i del de Vanguelis Meimarakis, l’expresident del Parlament grec que fou el candidat de transició en les eleccions anticipades de Tsipras.

Mitsotakis és un liberal, dintre dels conservadors, però en el seu discurs s’hi inclou una línia progressista-reformadora, que en un futur pot atreure vot adormit del partit i robar-ne molt al partit de centre El Riu. És partidari de reformar l’administració pública del país (aprimar l’Estat) i va votar a favor del matrimoni homosexual (al contrari del seu partit). Va estudiar a Harvard i a Standford, en la línia de l’alta societat governant del país; i és que el seu pare, Konstantinos, fou primer ministre de Grècia, i la seva germana gran ministra dues vegades. Fa anys que, però, més aviat prefereix no presumir de llinatge, tot i que sense ell sens dubte no seria on és.

Aquests darrers mesos Tsipras jugava amb l’avantatge de no tenir un opositor fort, amb la ND fent reformes i amb el liderat caducat de Meimarakis. Ara, amb els deures fets, la Nova Democràcia de Mitsotakis pot tornar a córrer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s