Regeneració.fr (II)

Per als “Republicans” francesos, Nicolas Sarkozy és una bona carta, però i per la resta de francesos en una segona volta?… Aquesta seria una bona pregunta a fer-se de cara a fer escenaris polítics futurs a França. ¿Quin gruix de l’esquerra preferiria abstenir-se i quin gruix votar Le Pen abans que votar-lo a ell?… Per això, qualsevol altre candidat “republicà” seria millor opció en una segona volta. I els sondejos així ho indiquen. L’ànsia de poder de Sarkozy, i la seva gran influència, falta que no siguin més poderosos que el sentit comú que la major part de militants del seu partit, que hauran de triar qui és el seu candidat presidencial en primàries.

Així les opcions de l’exprimer ministre Alain Juppé pugen, més que per al també exprimer ministre François Fillon, un personatge gris durant tot el seu període de cap de l’executiu. Tanmateix, Juppé, que també seria el més ancià de tots els candidats, es veu ja com un personatge d’una altra època, amb massa passat a l’esquena (també amb alguna ombra).

Els Republicans compten amb una arma de destrucció massiva secreta, que no sembla activable avui en dia, perquè està massa a gust amb el seu altíssim càrrec mundial al cap del FMI: Christine Lagarde. Ella aplicada en qualsevol sondeig sortiria vencedora d’unes eleccions presidencials. Ella de presidenta i els exministres Bruno Le Maire o Nathalie Kosciusko-Morizet d’opcions a primers ministre sí que serien opcions a bingo polític de nivell. Faig volar coloms.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s