Canvi a Portugal

El nou primer ministre de Portugal, el socialista António Costa, va prometre acabar amb l’austeritat sense trencar amb Europa el dia que va presentar el seu programa de govern. Ja era sabut que el gurú econòmic dels actuals socialistes portuguesos aposta per pagar el deute. Ja era la veu econòmica del partit fent oposició i ara, Mário Centeno, és ministre de Finances.

El mateix dia la oposició conservadora va presentar una moció de censura, que es va tombar, però que demostra la intenció de crear mala maror al parlament, i aprofundint en la divisió dels dos blocs consolidats: dreta i esquerra.

En els objectius del govern socialista hi havia una llei d’acomiadament conciliat, l’alleujament de les retallades, una possible pujada del salari mínim interprofessional i una colla de mesures més… una bona sacsejada al país, després de tot el passat els darrers anys… Però tothom es pregunta: amb quins diners?…

Si més no, el nou executiu Costa demostra algunes (n’esperàvem més) noves maneres polítiques. Que la nova ministra de l’Interior sigui especialista en seguretat i emigració demostra que entenen els temps que corren. També que es trenqui un tabú, posant de ministra (en imitació directa del model Hollande) de Justícia a una originària de les excolònies negra, l’angolana Francisca van Dunem. I l’aposta per cert relleu generacional en el jove Pedro Nuno Santos, ocupant el càrrec de secretari d’Estat d’Assumptes parlamentaris.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s