França a la dreta

A excepció de l’Alsàcia, i les illes de la Guyana i la Reunió, avui en dia totes les regions franceses són governades pels socialistes. Ho seran fins aquest desembre, quan hi haurà eleccions a dues voltes (sempre que sigui necessari), i quan es votarà per primera vegada el govern de totes les noves grans-regions creades per l’administració Valls: de 22 passaran a haver-ne 13, cosa que funcionarà a partir de l’any que ve. És a dir, els nous no seran presidents regionals com els d’abans. Al ser menys regions i més grans tindran més poder, ergo comptaran més en la política nacional francesa.

En aquestes properes eleccions moltes passaran a mans dels “republicans” (així hem d’anomenar avui a la gent del partit liderat per l’expresident Sarkozy), sobretot perquè la pressió dels partidaris del Front Nacional suposarà que els socialistes hagin de votar en segona ronda als conservadors; i és que els pronòstics de diverses regions col·loquen el Front Nacional com a primera o segona força en intenció de vot i els conservadors per darrera. Les possibilitats reals del Front Nacional d’obtenir el govern d’alguna regió són minsos, si no aconsegueixen un resultat molt potent en la primera volta.

Al Partit Socialista enfonsat del president Hollande ni hi és ni se l’espera, tret d’algunes excepcions. L’esfondrament socialista serà la causa bàsica del pas de les regions cap a la dreta (ja en vaig parlar sobre l’important regió cor: “Perdre París“); en cap cas ho serà que la unió de regions faci canviar les balances de votants.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s