Un govern per quinze dies

Especial: Incertesa política a Portugal

Un nou govern que sols durarà fins a principis de novembre. Dies. Serà el govern més breu de la democràcia contemporània de la nació portuguesa. Aquesta és la situació política a Portugal. Un executiu presidit per Pedro Passos Coelho que sols durarà fins que es topi amb el bloc de l’oposició, que té intenció de tombar-lo, i així la voluntat del president de la República d’imposar la seva voluntat en front del que la geometria parlamentària permetia: l’alternativa que vindrà d’un govern d’esquerres.

L’executiu que ha confeccionat Passos Coelho està fet en aquest sentit. Mantenint, per exemple, al veterà Rui Machete a Exteriors (que es preveia que plegava). S’ha recuperat a tres vells coneguts de la política portuguesa, que ja foren ministres fa anys: entre ells Fernando Negrão, que havia de ser el president conservador del Parlament, però no va poder ser. En clau de novetat s’ha creat la cartera de Cultura, inexistent l’anterior legislatura, i s’ha escollit un expert independent com a ministre de la Modernització de l’Administració.

La coalició conservadora es va fent a l’idea que saltaran a l’oposició, i el bloc opositor d’esquerres posa ciment en aquest bloc per tal de fer-lo prou granític com per, en uns dies, presentar alternativa de govern. Si això acaba passant, els moviments en la formació conservadora seran equivalents al famós terratrèmol de Lisboa de 1755.

El líder dels socialistes, António Costa, que al final de la nit electoral es va veure un futur fosc, ja tindria bastant confeccionat un executiu de socialistes, independents i persones destacades dels comunistes i de l’esquerra alternativa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s