Eleccions al Canadà

Stephen Harper exerceix de primer ministre del Canadà des de 2006. Un període amb tres mandats marcats per unes polítiques meridianament conservadores, sent com és, el líder del Partit Conservador. Un conservadorisme sever, promotor de l’economia, de la seguretat nacional i de cert nacionalisme. I també un conservadorisme amb mala-bava, capaç de nivells de joc brut polític mai vistos al plàcid Canadà.

El proper 19 d’octubre hi tornen a haver eleccions federals i s’ha d’escollir nou primer ministre del resultat sortint, i, tot i que algun sondeig dóna com a primera força al partit conservador, seria a costa d’un munt d’escons al parlament i inhabilitant-lo per a governar sense una coalició.

Tanmateix, la coalició que es veu com a més probable (i necessària) seria la del Nou Partit Demòcrata (el centre-esquerra), liderada pel cap de l’oposició, Thomas Mulcair, amb el Partit Liberal, dirigit pel jove Justin Trudeau, fill del mític exprimer ministre, Pierre Trudeau.

La tendència en els sondejos preveu una victòria del NDP, que mai ha governat Canadà! Els conservadors de segons amb poca diferència; i seguits de prop d’uns liberals que han pujat molt des dels tristos resultats obtinguts per Michael Ignatieff, però que perden bona part de l’esquerra que es queda amb el NDP; i encara a molta distància de quan havien governat la nació. Seguirien després, i amb molta diferència, el Bloc Québécois i els Verds, com a forces minúscules.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s