El futur del PP

El president gallec Alberto Núñez Feijóo és el darrer mohicà de la fornada de dirigents populars que van governar tot l’estat autonòmic amb les sigles de la gavina, i és l’únic amb valor a l’alça per un futur pròxim. El PP sols manté també les comunitats de Madrid, Múrcia i La Rioja, però amb presidents nous, i Castella i Lleó amb Juan Vicente Herrera, un president en retirada: volia fer una passa enrere durant l’anterior mandat, però Rajoy li va demanar personalment que es tornés a presentar per tal de mantenir la comunitat lleonesa. Al tornar a guanyar, sense majoria absoluta, i favorable com és de la regeneració democràtica (després de 15 anys com a president de la regió…), es va mostrar obert a retirar-se si això suposava estabilitat política conservadora, com a Múrcia i a La Rioja, amb pactes amb Ciutadans. No va caldre i segueix de president, però tothom dóna per fet que no acabarà la legislatura, inclús retirant-se a la meitat. Per això ja ha ubicat de vicepresidenta i portaveu a la seva delfina, Rosa Valdeón.

Cristina Cifuentes és un valor a l’alça, però tot just acaba d’arribar a la primera línia política, i els presidents de Múrcia i La Rioja són d’una lliga més petita.

A les Balears i al País Valencià ja han canviat de liderats, a Catalunya també, “la Cospedal” a La Manxa està esgotada, al líder andalús no se l’espera…

Queden Núñez Feijóo, la mega-vicepresidenta del govern, el ministre Alfonso Alonso… bé, i la nova jove estrella televisiva, Pablo Casado. Poc més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s