Massa galls republicans

Entre la bogeria de les disset candidatures a les primàries presidencials del Partit Republicà sols es presenta una dona, Carly Fiorina, ex-CEO de Hewlett-Packard. Cal dir, però, que té molt poques opcions al galliner republicà; gairebé ni consta en els sondejos. Si als Estats Units hi ha una dona per a la presidència, avui sols és Hillary Clinton.

Els altres candidats republicans s’hauran d’anar posicionant progressivament a favor de candidats més forts, conforme vagin caient les seves candidatures, un cop vagin avançant les primàries als diferents estats. Altres, simplement desapareixeran del mapa: Jim Gilmore, Lindsey Graham, Ben Carson, George Pataki, John Kasich, Bobby Jindal… Faran molt si aconsegueixen guanyar als seus estats. I ja veurem si serà gaire difícil fer desaparèixer al trol Donald Trump, frontrunner en molts sondejos, inclús a Florida, on va ser governador un dels favorits: Jeb Bush!

Tampoc sembla que vagi a tenir opcions reals d’arribar a la cursa final el famós governador de Nova Jersey, el moderat Chris Christie.

I veurem què passa també amb la colla de candidats “ultres” (de Tea Party en amunt); entre ells: Micke Huckabee o Marco Rubio (els millors posicionats), però també Rick Santorum, Ted Cruz, Rand Paul o Rick Perry.

Mirant lluny, sembla que un ultra que aconseguís més suports podria arribar a la carrera final, junt amb Trump, el fillíssim i germaníssim Bush, i el governador de Wisconsin, Scott Walker.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s