Liderats a la francesa

Dominique Strauss-Kahn ha reaparegut misteriosament a Twitter, insinuant un retorn més explícit. Diuen, però, que no vol tornar a la primera línia de la política, diuen que sols vol arribar a ser un influencer de primer nivell de la República Francesa.

Tanmateix alguns sondejos diuen que és el segon “líder” “socialista” (permetin-me totes les cometes) més ben valorat, per sota del primer ministre Manuel Valls. I, òbviament, molt per damunt del president François Hollande.

Per ara, Hollande encara no confirma que es presenti a la reelecció. I ningú descarta que se’l pressioni a fer una passa enrere. De què dependrà? Doncs dels resultats de les eleccions regionals, que pot ben ser que els socialistes perdin clarament; també dependrà de fins a quin punt la seva quota de popularitat pugui baixar fins als inferns; i també, clar, de l’economia (de l’atur) de l’Hexàgon, que no acaba de millorar…

Molta gent al PS té clar que, ara mateix, en unes eleccions que tornessin a enfrontar a Sarkozy amb Hollande, el president actual no tindria res a fer. Nicolas Sarkozy podia ser el que fos, però sabia fer molt millor del que els francesos entenen per un president de la República; i, a demés, ve carregat d’aire fresc (lampedusià, però fresc) via el seu partit, renovat en la cúpula i en el propi nom. Només el sever premier Valls seria competència per a l’expresident; que d’altra banda, no ho oblidem, encara ha de passar per unes primàries entre els conservadors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s