Un nou mapa polític espanyol (2)

Ciutadans donarà la clau de govern al Partit Popular a quatre comunitat autònomes: Múrcia, La Rioja, Castella i Lleó i la regió de Madrid. A Múrcia han condicionat a la formació governamental amb les seves exigències de regeneració democràtica i fent dimitir alguns noms. Amb això, Pedro Antonio Sánchez, el candidat popular de la regió, hi governarà. Sánchez ja era el substitut del molts anys president regional Valcárcel, mentre que a La Rioja es tornava a presentar un altre president perenne, Pedro Sanz (a la foto), que per facilitar l’acord per mantenir el govern pel PP, es retirarà, deixant pas a José Ignacio Ceniceros.

A Castella i Lleó està per veure si acaba passant el mateix. L’assenyat, però també durant molts anys president, Juan Vicente Herrera ha entès el missatge de la regeneració i està obert en les negociacions amb el partit d’Albert Rivera. També podria retirar-se.

Qui ja es fa seva la regeneració és la que serà presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, que per molt del que diu encaixa plenament i de forma directa amb Ciutadans. Són gairebé socis naturals.

Quatre pactes de suport a governs del PP, però també dos de suport a governs socialistes. El primer va ser amb Susana Díaz a Andalusia i el segon podria ser a Astúries, on el socialista Javier Fernández seguirà governant en minoria amb coalició amb la Izquierda Unida de Gaspar Llamazares, i sembla que amb el suport extern de Ciutadans, amb els quals ha congeniat millor que amb Podem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s