Crisi de govern

Just la setmana després de les eleccions municipals i autonòmiques, el portaveu del govern de Castella i Lleó va demanar la dimissió del ministre d’Indústria, José Manuel Soria, per les seves polítiques en vers la mineria, que havien degradat l’economia regional i així la posició política del PP a la comunitat. Un dirigent popular atacant-ne a un altre! Com s’arribava a aquest punt en el partit més disciplinari i jeràrquic de les Espanyes?… Doncs s’hi arribava després de l’important revés electoral que s’havia endut en les eleccions el PP, i després de les atrevides declaracions del president de la mateixa comunitat autònoma, Juan Vicente Herrera, demanant una clara regeneració del seu partit.

També a finals de setmana plegava de secretària d’Estat d’Educació, Montserrat Gomendio, la milionària parella sentimental del ministre, i cap seu, José Ignacio Wert. Se’n va a ocupar un càrrec a l’OCDE; i sembla que Wert se n’anirà aviat amb ella a París.

Sí, Wert serà, segur, un dels ministres que abandonarà l’executiu Rajoy aquest estiu, un cop formats els nous consistoris municipals i parlaments autonòmics arreu d’Espanya. Semblava que no havia d’arribar mai aquest moment!… Soria podria ser un altre dels ministres que caigués, De Guindos podria plegar (per ocupar el càrrec de president de l’Eurogrup), i Fernández Díaz i Cristóbal Montoro estan també a les travesses. Qui seran els substituts? Perquè alhora vindran els canvis al partit… Poden seguir Arenas i Floriano a primera fila?… Lola de Cospedal ho pot perdre tot: bous i esquelles.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s