Fènix Berlusconi

L’aliança italiana entre el Berlusconisme i la Lliga Nord s’ha reafirmat. Els hi convé a ambdós de cara a les eleccions petites: regionals i municipals. Quan toquin les generals ja serà una altra cosa. Forza Italia donarà suport, com en les anteriors eleccions, al leghista Luca Zaia per ser reelegit president de la regió del Vènet. Mentre que un dels homes forts i més propers de Silvio Berlusconi, Giovanni Toti, serà candidat a presidir la Ligúria amb el suport de la Lliga Nord. Curiós és que la dreta va atacar a Renzi per fer candidata a la presidència del Vènet a Alessandra Moretti, just pocs mesos després de ser escollida eurodiputada, i ara fan el mateix amb Toti.

La Lliga Nord no presentarà candidat a la Campània, per aconseguir la reelecció del president forzista; i a l’Umbria donaran suport al candidat berlusconià. Cal dir-ho, sembla que la Lliga hi surti perdent en un molt bon moment per al seu líder, Matteo Salvini; i tot plegat no ha agradat gaire a les bases del partit.

Amb això, no és escoltada la moderació que li recomana un dels grans consiglieri, Denis Verdini (a la foto), a Berlusconi. Tampoc l’escolta amb intentar recuperar al dissident Raffaele Fitto, exministre i expresident de la regió de la Puglia, per tal de cohesionar el partit i recuperar la seva regió. No el vol ni sentir anomenar.

Berlusconi dóna per fet que les properes eleccions regionals no aniran gaire bé. Com Neró, vol cremar-ho tot per tornar a començar. A aquestes alçades de la pel·lícula!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s