Alternativa a Netanyahu?

La veritable potent alternativa a Netanyahu per a Israel és la desaparició política de Netanyahu. Naturalment que pot donar-se que arribi a perdre unes eleccions, com també que es doni el cas que el president de la nació no li encarregui a ell formar govern, però Netanyahu ho té molt bé per guanyar les eleccions, així com per formar possibles governs, comptant sempre amb els partits més a la dreta, inclús amb algun centrista disposat.

Una alternativa que sí podria tombar un dia a Netanyahu seria un altre experiment amb Tzipi Livni de protagonista. Procedent del Likud, pel qual va arribar a ser ministra, se’n va anar amb Ariel Sharon i Ehud Olmert a fundar el Kadima, el qual va arribar a dirigir i amb el qual va arribar a ser viceprimera ministra i ministra d’Exteriors d’Olmert. Amb la dimissió d’Olmert va estar a punt dues vegades d’abraçar el càrrec de primera ministra. No va poder aconseguir-ho. Apartada per Kadima, va crear Hatnuah, formació que va sumar al Partit Laborista per vèncer a Netanyahu fa uns dies.

Sens dubte Livni té tots els números per poder ser primera ministra algun dia. Amb els laboristes no ha funcionat… Potser una gran aliança de centre. Ella al front, amb el centrista Yeir Lapid de número dos, l’escindit de centre-dreta Kahlon (amb l’actual parlament, aquestes potències juntes ja podrien, com a mínim, empatar amb el Likud), i convocar el vot dels ortodoxos moderats i dels votants centristes del Likud… i si els laboristes volguessin sumar…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s