Podem autonòmic

Especial: candidatures/liderats de Podem

De cara a les properes eleccions autonòmiques del maig, Podem té un avantatge: el seu cartell electoral pot ser simplement el seu logotip circular i lila. Després pot fer un cartell amb el seu candidat en concret en cada regió espanyola rodejat de gent (el poble, el 99%…) i el logo, i si ja hi surt en Pablo Iglesias al costat, tot fet. Amb això, en realitat, qui sigui el candidat regional és ben bé igual. Com si presenten un gerro.

Cal dir, però, que la major part de candidats són joves, inclús joves amb cert atractiu es pot afegir; que ja ningú et pot negar que capten millor l’atenció. Els líders d’Euskadi, Canàries i País Valencià són els més sèniors (Uriarte, Cárdenes i Montiel respectivament).

Tanmateix només Pablo Echenique (candidat a Aragó) i Teresa Rodríguez (candidata ja amb resultats obtinguts a Andalusia) compten ja amb la projecció prèvia de les eleccions europees. La resta de candidats són desconeguts o solament mínimament coneguts en els seus àmbits. A Catalunya, com a mínim, posant al davant un nom destacat, personalment crec que els hi aniria millor. És millor opció la Gemma Galdón que la Gemma Ubasart: per oratòria, per projecció, per coneixement de la política catalana…

Només quatre dones entre totes les candidatures: Andalusia, Catalunya, Canàries i Navarra. I després vindrà l’Ubasart i parlarà tota l’estona en feminista… I després hi haurà qui compari amb el govern d’Alexis Tsipras…

Caldrà veure quins d’ells seran simples continuadors del missatge del nucli dur del partit i quins es configuraran com a veus personals singulars a les seves regions. Pablo Echenique ja ho és a dins del partit i li pot anar bé per la seva projecció, i més en un Aragó a on els socialistes no se’ls hi posen bé els sondejos.

El resultat a Andalusia, positiu però regular… és sols un primer pas pel partit. Els líders d’Euskadi, Galícia i Catalunya encara disposaran de més temps.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s