Campanya d’erosió

El proper 7 de maig hi ha eleccions al Regne Unit i els conservadors i els seus mitjans afins -ara tots més afins al primer ministre David Cameron, si més no per guanyar les eleccions-, han començat un atac intensiu cap al líder laborista, Ed Miliband. Des de sempre han promogut la idea de “Red Ed” per remarcar el seu perfil socialista, i així rebaixar-li el perfil centrista de governant. Perdre el centre és perdre.

A demés, i en previsió de necessitat de pactes post-electorals, han tret el “Voteu Miliband i tindreu a Salmond”, conjuminat amb un cartell ben escampat on es veu a Miliband com un ninotet dins de la butxaca d’Alex Salmond, que ara serà líder dels nacionalistes escocesos al parlament de Londres. Per què ho diuen? Perquè així fan calar el missatge “Red Ed + independentisme escocès” com a fórmula de govern si guanyen les eleccions els laboristes.

L’última ha estat una pífia interna de l’equip de Miliband: en un reportatge mostraven la cuina de casa seva, molt austera, titllada amb sorna de “comunista”. Després es sabria que el seu habitatge en té una altra. I ja hi som, ara és n’“Eddie Dues Cuines”. En fan bromes i comparen les cuines amb les reformes que va fer Caterina, duquessa de Cambridge, al palau de Kensington, tot disparant directament als seus votants de classe mitjana-baixa/obrera.

Mentrestant, Cameron refusa realitzar cap debat televisiu. La tàctica és la erosió directa del contrincant, i perfil baix i discreció del primer ministre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s