‘Presidente Mattarella’

El primer viatge des que fou elegit ha estat a la seva Palermo natal, i en classe turista. A passar el cap de setmana: família, a cal barber de tota la vida, a missa…

Dilluns s’anunciava que el Quirinal, la seva nova casa, tindrà una part visitable pel públic tots els dies. Obrir la casa dels italians als italians. Alhora, el nou president de la República Italiana, Sergio Mattarella, nomenava a Ugo Zampetti com a nou secretari general del Quirinal. Des del 1999 i fins al desembre aquest havia exercit de secretari general del Parlament. Simone Guerrini serà cap de gabinet i Giovanni Grasso serà cap de comunicació i portaveu.

Ja ha començat a rebre tots els partits polítics, i Beppe Grillo serà un d’ells, tot i que res hi ha més allunyat del perfil del còmic que el del nou president de la nació italiana.

L’estil de Sergio Mattarella manté el tarannà humà i humil del president Napolitano, dins d’una personalitat més severa i reservada. És un senyor d’abans, un catòlic profund i auster, un moderat assenyat amb una llarga trajectòria política i vital. Un democristià pare del Partit Democràtic que governa Itàlia. Serà un president per a tots els italians i un home profundament conscient dels problemes actuals. Ho va demostrar des del minut zero en el càrrec, minuts després d’arribar al parlament, on el comú d’una gran majoria representativa l’havia escollit president; després de les intrigues polítiques dirigides (molt bé) pel primer ministre Renzi per aconseguir-ho.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s