Susana Díaz obre foc

Especial: Eleccions anticipades Andalusia

Susana Díaz es moria de ganes de convocar eleccions. Tenia ganes que fossin els d’Esquerra Unida qui trenquessin el govern i que fos ella qui s’hi trobés abocada; tot fent veure que per res era la seva voluntat i que ella per damunt de tot demanava estabilitat a la comunitat. Sí, clar, tot per l’estabilitat… Convocar eleccions perquè sí és just el què entenem per estabilitat… Després si ho fa Artur Mas tot són pestes… inclús per part d’ella.

Què fa la presidenta andalusa amb unes eleccions anticipades per d’aquí a menys de dos mesos? Obre foc. Obre foc en l’any electoral cremat que viurà Espanya. Encara que qui realment va obrir foc va ser Grècia i les conseqüències del seu vot. El vot andalús serà la primera fogonada cap a Podem, que presentarà la jove eurodiputada del partit, Teresa Rodríguez, com a cap de llista.

Per a Susana Díaz serà l’ocasió de revalidar-se electoralment, ja que va arribar al càrrec de revot, i veure així si realment té el gran suport social que se li considera, tot i el Cas dels EREs, tot i les teories conspiratòries… També serà la primera ocasió del nou líder popular andalús, Moreno Bonilla, al qui no coneix ningú, i al qual li serà difícil repetir el darrer bon resultat del PP a la comunitat.

Un bon resultat de Susana Díaz, una important extinció d’IU, una disminució del PP i una irrupció important (però no molt greu) de Podem validarien a Díaz per creure’s la reina del mambo del socialisme espanyol. Serà mare, serà presidenta validada per les urnes, però tot apunta que ella vol ser candidata a la presidència del govern i defenestrar a Pedro Sánchez. Ep! Stop. Presidenta d’Andalusia? Amb quin suport? S’ha acabat el PSOE hegemònic. Podem canviarà les regles del joc, inclús a la mare pàtria del socialisme espanyol. Encara que arribi primera necessitarà una suma, i aleshores què? Amb el PP? Amb Podem? Podrà tornar a sumar amb una disminuïda IU de la qual deia que li comportava inestabilitat al govern?…

Ja en parlarem del mencionat triple salt cap al Carrer Ferraz de Madrid… Pedro Sánchez, per ara, confia en això, i també amb tot el que pugui passar al maig a les autonòmiques i municipals.

La Sra. Díaz ha obert foc en una batalla, però ara la guerra té molts fronts.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s