“Merci Charlie”

L’atac terrorista al cor de França per part de jihadistes és ja una de les notícies de l’any 2015. Els assassinats dels dibuixants del transgressor setmanal Charlie Hebdo van ser capaços de moure el món; i als seus líders polítics… Tots vam ser Charlie.

Passats uns dies cal fer cert balanç analític. Ningú dubta de la repercussió internacional que va tenir la capçalera de la manifestació a París que va reunir a molts caps de govern del món. Per això n’hi havien que es barallaven per sortir-hi. Va ser quelcom “excepcional”, amb tota la càrrega de l’adjectiu. I les conseqüències polítiques hi són i hi seran.

La popularitat de François Hollande, per exemple, ja ha pujat; però no tant com per deixar la baixíssima xifra en la qual es troba. Manuel Valls, en canvi, sí que remunta significativament, donat també que el seu nivell de popularitat tampoc era tant baix. Ell ha estat l’home d’acció al cap del govern. Un govern que ha actuat amb decisió i fermesa. Sever com el seu rictus, un ampli espai polític francès (centre-dreta) va estar tranquil de que qui estigués en front del govern fos Valls.

També els ministres de l’executiu actuaren molt bé. I si no passa res més i la cosa torna a l’ordre, es podrà dir que la crisi li haurà anat bé al govern… I és lleig i políticament incorrecte dir-ho, però a caps de govern (o als seus caps de gabinet) com Rajoy o Cameron segur que se’ls hi ha passat pel cap el bé que els hi aniria un xoc amb els terroristes a llurs nacions, de cara a les eleccions que tenen a la vista…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s