Eleccions anticipades (III)

Japó

Shinzo Abe va ratificar diumenge el seu càrrec de primer ministre amb unes eleccions anticipades necessàries però que no porten cap canvi a la nació nipona. El triomf del partit liberal d’Abe va ser de dos terços de la cambra legislativa, amb una participació força baixa. Tanmateix es confirma així el seu model de govern (neo-nacionalista conservador) i les anomenades Abenomics, les polítiques econòmiques d’estímul de creixement, posades en dubte.

Grècia

Anticipades. Syriza governarà. Cap sondeig, tot i parlar-se d’avançar eleccions, ha dit el contrari. Terratrèmol. Aquest és el pronòstic per la nació hel·lena.

En qualsevol cas ja s’ha anticipat (molt) l’elecció del nou president de la República, per substituir Carolos Papulias; i aquesta setmana mateix es sotmetrà a vot parlamentari la primera opció, presentada pel govern conservador de Nova Democràcia: Stavros Dimas, exministre de diferents carteres i dues vegades comissari europeu. Dimas és vicepresident de la formació conservadora… per tant, poc té de perfil independent de fàcil consens, tot i el seu prestigiós cursus honorum.

Syriza, els comunistes o Alba Daurada no voldran a Dimas, i si a algú del PASOK li queda dos dits de front farien bé de votar-hi en contra… I amb això el moviment de Alexis Tsipras empenyerà el país a unes eleccions legislatives anticipades a principis de l’any vinent amb un resultat pronosticat i enverinat des del punt de vista “europeu”… Amb conseqüències polítiques i econòmiques internacionals…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s