Un successor per a Beppe Grillo

Els resultats de la darrera nit electoral a Itàlia amb els vots de les regions de Calàbria i d’Emília-Romanya no se li van posar gaire bé al Moviment 5 Estrelles, liderat per Beppe Grillo i Gianroberto Casaleggio. El seu candidat a Calàbria no va aconseguir representació i la seva candidata a la Romanya es va quedar en una posició menor. Els resultats van fer que l’Abstencionisme s’emportés la corona de llorer i el Partit Demòcrata de Renzi els governs regionals.

Després d’això i amb tots els sondejos a la baixa, el 28 de novembre la xarxa de Grillo va nomenar un equip gestor del partit que el co-lideri junt amb ell. Són cinc diputats del partit que són possibles successors de Grillo quan aquest faci la prevista passa enrere, i un d’ells o el mateix podria ser el candidat a primer ministre.

El “joveníssim” (28) Luigi di Maio és un d’ells, actual vicepresident del parlament italià (a la foto, exercint-ne), està molt ben posicionat. Ha moderat el discurs públic del partit (allò que a Espanya aviat se’n dirà “fer un Podemos”) i en activitat del seu càrrec empra gairebé sempre corbata.

Alessandro di Battista, activista amb molta activitat internacional a l’esquena, també té molts números. I els altres tres són Roberto Fico, destacat diputat del Moviment, Carla Ruocco i Carlo Sibilia.

Són els escollits, però dins el ‘M5S’ hi ha més noms. Un de destacat és el de l’alcalde de Parma, Federico Pizzarotti, contestatari amb Grillo i com du el partit des de fa temps. I després hi ha els diputats amb molt de potencial, els que aporten professionalitat i més corbates al partit: Barbara Lezzi, Nicola Morra i Walter Rizzetto.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s