Sense sorpreses

Primer va venir el resultat a Bolívia. A les eleccions presidencials va sorgir una esperada victòria rotunda d’un reelegit Evo Morales.

Després ha vingut el Brasil. Sense sorpreses. Sense notícia, gairebé. Dilma Rousseff ha estat reelegida presidenta de l’estat més gran d’Amèrica Llatina, seguint amb un mandat més del progressista Partit dels Treballadors. L’única notícia ha estat la dificultat que ha tingut per aconseguir-ho. Un contrincant difunt i dos contrincants més durs del previst. La mística Marina Silva, que es va difuminar en les seves contradiccions, es va quedar enrere en la primera volta. I en la segona hi van passar la presidenta i el conservador Aécio Neves, i a no molta distància, com el resultat final també ha senyalat. Si hagués guanyat Neves, hereu de la presidència Cardoso, fresc i liberal de centre, sí que hagués estat una notícia molt destacada pel continent. Va rebre el suport de la mateixa Marina Silva i ho tenia molt a favor. Sobretot perquè “els treballadors” també són corruptes… i perquè l’economia nacional no avança com es preveia.

I tres. A l’Uruguai tampoc sembla que hi hagi d’haver sorpreses a la segona volta de les presidencials. La conservadora dinastia Lacalle no podria amb l’esquerra del Front Ampli, tot i sumar totes les branques de la dreta. El president José Mújica deixa un llegat massa potent, una inspiració a seguir. Per això el seu antecessor, Tabaré Vázquez, té pinta que el succeirà.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s