Notícia de Canàries

Queden tant a l’extrem de la perifèria que des de temps dels Reis Catòlics ningú parla gaire d’ells… De les Illes Canàries. Una novetat política ve d’allí. El president regional per dues legislatures i líder de Coalició Canària, Paulino Rivero, ha fet un pas enrere i no es tornarà a presentar a les eleccions de l’any vinent. Enlloc d’ell ha estat proclamat candidat el jove alcalde de La Laguana, Fernando Clavijo (els dos a la imatge). Si comunica bé el missatge anti-explotació petroliera (anti-Madrid, anti-PP), transmet aires de canvi i dinamitza l’esperit autonomista de les illes (Catalunya de fons), pot arribar a ser el successor d’un parell de dècades de govern de Coalició Canària.

José Miguel Pérez, membre de l’executiva socialista de Pedro Sánchez, excandidat a la presidència i soci de govern de CC, exercint de vicepresident de la comunitat, podria repetir, però ho té difícil per guanyar. Té números de seguir si CC no puja com per governar en solitari i sobretot perquè Clavijo ja ha deixat clar que no pensa negociar aliances amb partidaris de buscar petroli.

José Manuel Soria va ser el darrer candidat del PP a les illes i tot i vèncer les eleccions no va poder governar. Proper al president del govern, va aconseguir un ministeri com a premi de consolació. Però és just des del seu ministeri des d’on s’ha impulsat el pla per buscar petroli a les Canàries. Sent ministre ha guanyat popularitat sí, però bona o dolenta?… El tornarà a enviar Rajoy a provar sort a les seves illes?…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s