Assessorament a l’UMP

Si jo fos assessor polític de l’UMP, el partit conservador francès, recomanaria a la seva cúpula una bona recepta de canvis ordenats, si és que volen aconseguir la presidència després d’aquest mandat caòtic de François Hollande.

Primera feina: cada nit resar a Santa Genoveva perquè Hollande es torni a presentar, i que no sigui encara el torn de Manuel Valls; després resar a Santa Joana d’Arc perquè la popularitat de Marine Le Pen comenci a baixar…

Segona tasca: donar suport al màxim, però totalment a l’ombra a Nicolas Sarkozy en els seus processos judicials, pel bé de la imatge del partit, i per tal de tenir-lo tranquil, bàsicament pel moment d’haver-li de dir que no es torni a presentar.

Tercer punt: ficar al cap de tots els pretendents de lideratge del partit que això no és l’Odissea i que es deixin de barallar entre ells. Fins no fa gaire pensava que la Penélope buscada seria Christine Lagarde, però una ombra de imputació pesa ja sobre ella… El 2016, any electoral a França, s’acabarà el seu govern del FMI i seria una candidata indiscutible a la presidència de França, tanmateix… En tot cas proposaria a l’assenyat Alain Juppé com a pacificador, dirigint el partit i posant-li ordre.

Però aleshores i qui de candidat a la presidència?… Doncs jo apostaria per la renovació total, optant per una de les cares “joves” del partit: Nathalie Kosciusko-Morizet, François Baroin, Laurent Wauquiez o Bruno Le Maire. Enfront d’Hollande, qualsevol d’ells podria guanyar.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s