Vive la Gauche!

La crisi de govern droite-gauche ha estat i és una crisi oberta dins del Partit Socialista francès. És un punt d’inflexió important pel futur polític del president Hollande i del govern Valls, que passa a tenir una part del partit en contra…

Ja s’ha creat un grup de frondistes rebels anomenat “Vive la Gauche!” que podrien complicar-li la vida legislativament al govern Valls… i Arnaud Montebourg, ministre d’Economia sortint, i Martine Aubry, alcaldessa de Lille i excandidata presidencial, alcen les veus reclamant l’autèntica esquerra del PS.

La tornada que Hollande podria ni acabar la legislatura comença a ressonar. I es pronostica que si Hollande repetís podria ser que la segona volta fos entre l’UMP i el Front Nacional, com al 2002.

Davant d’això, l’ala esquerra del PS podria exigir primàries per tombar al president incompetent. L’orgull d’Hollande el podria fer presentar-s’hi i perdre, o enretirar-se. I així segurament enfront dels contrincants a l’esquerra arribaria el torn de Manuel Valls, com a ja clar líder dels “socialconservadors”.

Martine Aubry com a candidata a l’Elisi i Arnaud Montebourg com a candidat a Matignon podrien ser una fórmula molt potent, i els ecologistes els donarien suport… Tanmateix Aubry i Montebourg es porten molt malament i a Aubry, que els darrers temps ha estat molt callada, sempre li podrien dir que no és precisament “tant d’esquerres”, quan es deia que aniria de número dos de Strauss-Kahn quan aquest anava a ser candidat a la presidència.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s