Podem! Guanyem! Udolem!

Per Alfons Pich, historiador i assessor de comunicació centrat en l’impacte social de la tecnologia

De l’altermundisme de Seattle i Gènova al no a la guerra de l’Irak. De l’antibel·licisme dels primers dos mil al 15M i l’ocupació metafòrica de Wall Street. L’esquerra extra-parlamentària a escala mundial s’ha estat cercant a si mateixa des del tombant de segle, ja orfe de la falç i el martell, i aigualida per una social-democràcia i un euro-comunisme, que després de la caiguda del mur i el descobriment dels paradisos fiscals, ja no sabia a quin costat tenia el cor.

Si alguna cosa ha assumit aquesta esquerra que refusa l’arena política és el sincretisme, desenvolupant la capacitat de fusionar colors, unint ecologistes, pacifistes, feministes, indigenistes i una llarga llista de ‘istes’ que compartien el pànic a un món unilateral, il·lustrat en el malson del ‘Fi de la història’ narrat per Francis Fukuyama.

Així, professors de la Complutense, activistes anti-desnonaments i monges que qüestionen la industria farmacèutica són cares del mateix fenomen. Unes cares increpades per no participar al joc electoral, i que ara que ho fan, són difamades als mitjans pel gran corró de la política ibèrica.

Són molts, amb teories molt diferents, i han vist  com un partit batejat amb el crit de guerra dels tifosi de la selecció italiana (Forza Italia) prenia el poder a mitjans dels noranta al país del costat. Aquí ve el què heu creat, els fills descreguts del final de la història.

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s