Rèdit, ordre i avenç

Matteo Renzi ha sabut treure rèdit del seu fantàstic resultat electoral a les europees i administratives italianes, de les quals surt reforçat el PD i ell, que pot avançar amb embranzida.

Que just passades les eleccions esclata el Cas Moisès de corrupció de la política veneciana?… Renzi obliga a dimitir al l’alcalde de la ciutat dels canals i dies després presenta la seva reforma de l’administració pública, que inclou una potent Agència anticorrupció, amb un exmagistrat antimàfia al capdavant.

Amb aquesta àmplia reforma administrativa, l’executiu afirma que donarà milers de llocs de feina, alhora que major velocitat i senzillesa en el seu funcionament. També es nomenen nous caps de les agències estatals, com per exemple la tributària.

En l’Assemblea Nacional del PD del dissabte 14 de juny, Renzi insta als membres d’aquest que sàpiguen de casos de corrupció a que vagin a denunciar-ho, especialment si són sorgits de dins de la formació. En aquesta assemblea és escollit president del partit Matteo Orfini, polític també de 40 anys. Renovació absoluta. I, de pas, el premier aprofita per calmar una petita revolta entre uns quants destacats senadors contraris al nou ordre de les coses.

Si no fa net de casa seva la meitat del seu discurs polític no serà creïble. Renzi no deixa passar l’ocasió. Compleix. Avança. Amb ritme italià, però avança.

Ep, i davant de tot això, Beppe Grillo accepta la validesa del govern per primer cop i s’obre a negociar la nova llei electoral…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s