Un llibre i una derrota

En pocs dies la política nord-americana ha conjugat diferents notícies que s’interrelacionen entre elles per tal d’entendre la seva realitat política present i futura.

Una d’elles és que Hillary Clinton ha tornat a ser notícia internacional presentant el seu llibre de memòries sobre la seva etapa com a secretària d’Estat. Tothom expectant de qualsevol cosa que digui i tothom preguntant-li per si farà el pas… Ella no diu res, per ara, però aquest llibre i tot gest de Hillary Rodham Clinton és quelcom planificat.

L’altra gran notícia ha estat la derrota en primàries del líder de la majoria republicana al Congrés, Eric Cantor, que ha hagut de renunciar a l’importantíssim càrrec, ja que perdrà el seient a la cambra en les eleccions legislatives de novembre. Un daltabaix en l’estructura orgànica del Partit Republicà: el conservador Cantor era una veu important a la dreta, un dels homes forts del partit i un clar aspirant a succeir al moderat John Boehner com a president del Congrés nord-americà. I Cantor ha perdut el seu seient per l’estat de Virgínia enfront d’un candidat del Tea Party… Un Tea Party que alguns erraven en donar pel camí del cementiri. El Partit Republicà té un important desgavell a dintre i les properes presidencials ja no són tant lluny.

Els EUA es podrien encaminar cap a una sòlida presidència de Hillary Clinton, si en els seus darrers temps a la Casa Blanca Obama no fica massa la pota i si no hi ha una revolució pel que fa al lideratge dins del Partit Republicà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s