Trias, Collboni… i Bosch?

Alfred Bosch ja ha aixecat la mà: es perfila com a alcaldable d’ERC a Barcelona. O preveu o no es veu més de delegat d’ERC a la Carrera de San Jerónimo; i amb això que de la plaça Sant Jaume en surti Jordi Portabella hi ha un pas, a no ser que es posin en unes primàries. També es parlava d’Oriol Amorós com a possible candidat… A ERC ara totes els hi ponen i no tenen ganes d’aldarulls interns; potser faran primàries per demostrar salut democràtica de partit, però de ben segur que tan Portabella com Amorós tindran un altre emplaçament.

En les properes eleccions municipals, ERC pot fer una gran pujada en tot el territori i aniran a guanyar (les anteriors municipals van ser un autèntic fracàs). A Barcelona aspiren a ser segona força. A la capital, una candidatura oberta a perfils independents vinguts de l’àmplia esquerra que ERC vol abraçar, ajudaria a neutralitzar els socialistes, dels quals podrien adoptar a Toni Comín o al mateix Jordi Martí, ambdós futuribles números dos d’una llista potent.

Mentrestant, els socialistes han estat els únics que han fet ja el canvi, amb l’elecció de Jaume Collboni, que haurà de lluitar perquè el PSC mantingui la seva vida barcelonina; i la cosa, en general, no promet.

I, si no es produeix cap gir inesperat, l’alcalde Xavier Trias optarà a la reelecció. No sé si l’electorat barceloní de CiU és el que realment voldria però les dinàmiques de partit són així i Trias és un gat vell que sap caure sempre d’empeus.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s