Post-Duran Lleida

Davant els resultats de les europees de CiU i a un any vista de les properes municipals, començaria a ser l’hora de l’adéu de Duran Lleida, que hom i ell mateix donem per fet que no es tornarà a presentar a les generals.

Duran Lleida és un problema per a CiU, tanmateix cal remarcar que és un d’ells, no és l’únic. Però, això sí, per imatge i per línia política, ara mateix, i ja fa temps, el líder d’Unió fa més nosa que servei.

Durant l’estiu a poder ser, Unió Democràtica hauria de començar un procés tranquil de relleu, pel qual Duran deixi la primera plana (difícilment deixarà de manar dins del seu partit). El seu lloc a Madrid el podria ocupar interinament, i més que merescudament, Josep Sánchez Llibre. I per parlar de les properes eleccions generals espanyoles ja hi som a temps…

Pel que fa a la seva successió al capdavant del partit hi ha un nom que ja comença a deixar de ser travessa per ser simplement futurible, i aquest és el conseller Ramon Espadaler, fidelíssim de Duran però alhora un perfil centrat i d’entesa amb CDC, un home de país. Ell podria ser el seu successor, mantenint a banda i banda a Joana Ortega i a Josep M. Pelegrí, o fent algun canvi; entre els quals caldria considerar la jubilació de la presidenta De Gispert. Si es recol·loquessin així les peces, Ortega podria passar a ser presidenta del Parlament i Espadaler vicepresident del govern, alhora que Pelegrí podria assumir una cartera de més pes, com la que deixaria Espadaler, d’Interior.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s