L’entente Valls – Renzi

Van sopar junts a Roma la nit abans de la canonització de Joan XXIII i Joan Pau II, a la qual Valls va assistir en representació de França.

Manuel Valls i Matteo Renzi, flamants primers ministres de França i Itàlia respectivament, representen, i diuen que podrien estar establint una aliança en aquesta línia, un gir a la política europea. Són polítics de nova fornada, amb una capacitat comunicativa moderna i amb una ferma consciència de regeneració dels seus vells estats europeus. Valls ven el seu projecte com una ferma aposta per tirar el país endavant, una aposta seriosa de reformar l’estat, sense ni un somriure; mentre que Renzi ho ven com una gran regeneració de la República Italiana, com un projecte nou amb el qual avançar amb il·lusió i deixar enrere la darrera etapa del país. A cop de reforma al mes, a cop de twit.

Els dos treballen en la línia de redefinir l’estructura territorial dels seus països, en una àmplia operació per ajustar les grans administracions estatals. Valls proposa reduir a la meitat les regions franceses! I sobretot es plantegen fer-ho fàcil per les empreses, traient dificultats administratives, comprenent necessitats i facilitant el seu dinamisme.

Veurem si l’entente Valls – Renzi té certa ressonància a escala europea. Veurem, si Schulz surt escollit president de la Comissió el proper dia 25, si un nou missatge sorgeix del cor de la Comissió. També veurem si el PSOE, en la seva cada cop més propera recerca de nou líder, s’inspira en ells.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s