Italians a Brussel·les

Rajoy no era el darrer líder polític europeu a presentar el seu candidat a les eleccions europees. Els italians el van superar, tan el PD de Matteo Renzi, com la formació de Silvio Berlusconi, Forza Italia, van trigar més.

L’estranya estructura electoral del país transalpí fa que no hi hagi un sol cap de llista, sinó que n’hi hagi cinc! Cinc candidats per cinc regions italianes: nord-est, nord-oest, centre, sud i illes. Per això, els candidats escollits pels líders Renzi (que ha posat la directa en la seva reestructuració administrativa i legislativa) i Berlusconi (condemnat judicialment a distreure ancians en una residència) eren importants.

S’esperava que Renzi aprofités l’ocasió per facturar a Brussel·les a velles mòmies del seu partit, però ni el luxe europeu els hi vol donar; així, va sorprendre a tothom nomenant 5 candidates. La seva idea: dones i de regeneració del partit. Alessandra Moretti, exportaveu de Bersani i promesa del partit, és la més destacada entre elles. En les llistes també hi consta Gianni Pittella, fins ara vicepresident del Parlament Europeu.

Pel que fa a Forza Italia els escollits sí han estat 5 firmes: Elisabetta Gardini (exactriu i presentadora de televisió amb trajectòria política), Giovanni Toti (nou home de confiança de Berlusconi), Antonio Tajani (actual vicepresident de la Comissió Europea i comissari d’Indústria), Raffaele Fitto (jove expresident regional i exministre) i Gianfranco Miccichè (exministre i home fort a Sicília). Jugar fort.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s