Selfie Renzi

Dissabte 1 de març, palau de congressos de Roma. La ciutat de La Grande Bellezza dirà Renzi en el seu discurs al congrés dels socialistes europeus, al qual del Partit Demòcrata italià hi va una gran representació perquè juguen a casa. Matteo Renzi, flamant nou primer ministre italià és presentat i aplaudit. Hi són tots els líders socialistes-socialdemòcrates europeus, i caps de llista a les europees, ministres d’Exteriors… El primer ministre francès, el viecanceller alemany… Pérez Rubalcaba (ai, Alfredo, altres temps eh!)… I l’alemany Martin Schulz coma gran figura: el candidat a president de la Comissió per part del Partit Socialista Europeu. Renzi s’hi mostra en sintonia: reformisme, canvis, futur. Corrent d’aires nous.

Records pel passat per un home del futur. Només començar el seu políglota, desideratiu, europeista i voluntariós discurs, Renzi dedica un especial recordatori als anteriors líders del PD: Bersani especialment aplaudit.

La foto del dia: dues noies fent-se fotos selfie amb Renzi, i ell content i somrient. Matteo Renzi, un primer ministre de la generació selfie, de la generació express com un tweet, de la generació whatsapp. Renzi deu tenir a la majoria de ministres en conversa a la xarxa social, i fins i tot grups de conversa en relació a àrees de treball. M’imagino el seu Whatsapp obert: Luca (Lotti: la seva mà dreta, el seu Jorge Moragas), Agnese (la seva dona), Graziano (Delrio: l’home fort del govern), Maria Elena (Boschi: jove ministra de les reformes)…

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s