Hillary Clinton 2016

Que Hillary Clinton (no calen presentacions) sigui la propera candidata del Partit Demòcrata a presidenta dels Estats Units, a la fi del segon mandat d’Obama, és una possibilitat tirant a probabilitat.

En els cenacles del Partit Demòcrata saben que si es decideix a presentar-se hi haurà un abans i un després. Si la senyora Clinton aixeca la mà i s’hi posa amb empenta, el camí li serà planer i els qui vulguin enfrontar-se a ella en primàries ho tindran molt difícil. Si Hillary Clinton es presenta, ho tindrà tot a favor per ser la candidata demòcrata a la presidència, i gairebé per ser la futura primera presidenta dels Estats Units: pel fet de ser dona, per la seva mega-popularitat, pel seu brillant cursus honorum, perquè domina la Casa Blanca, pel poder Clinton en el partit, per la seva àmplia centralitat política i perquè podria obtenir els recursos econòmics necessaris per tindre una campanya electoral de vencedora. Ella sí, si vol, pot. I diuen que ja disposa d’un petit cercle de confiança per conduir el projecte “Hillary Clinton 2016” i que treballen a l’ombra, esperant que ella prengui la decisió.

Diuen que també voldria Joe Biden, el vicepresident d’Obama. Ínfules de vell Lyndon Johnson… La vicepresidència se li ha pujat al cap com a tants antecessors seus; pretén ser i fer molt, i tot plegat no res. Ser el número dos dels Estats Units ja ha estat tocar sostre per ell, ja se n’adonarà…

No hi ha res confirmat, queda camí i tot està per veure i per fer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s