Coses del “Veep”

Archivo:Vice President Joe Biden jokes with Julia Louis-Dreyfus.jpg

A Wahington hi ha molta sorna al voltant de la figura del vicepresident, del qual es diu que és un gerro decoratiu protocol·lari. La sèrie americana Veep n’ha fet una burla clara en la persona d’una vicepresidenta matussera amb ganes de ser més del que és, esperant sempre una trucada que no arriba de la Casa Blanca. (en la fotografia es pot veure el vicepresident Biden amb l’actriu Julia Louis-Dreyfus que interpreta al personatge)

Aquests dies precisament, Joe Biden està de viatge oficialíssim a la Xina. Amb reunions amb el president, fent d’intercessor amb el Japó pel nou conflicte d’illes en disputa. Ha anat a transmetre confiança i a conciliar posicions, alhora que refusar la zona de defensa aèria que proposa la Xina.  Fotos i aires presidencials. Autoritat. Representació. Més fotos. Biden fent-se veure i reclamant les seves competències d’Exteriors, pròpies clar, de la Secretaria d’Estat, en mans de John Kerry.

Kerry, l’home de moda en la diplomàcia internacional. L’home que somriu amb l’acord amb l’Iran per l’armament nuclear. Qui s’emporta una medalla i tindria mèrits indubtables per ser vicepresident. Potser amb el successor d’Obama a la carrera presidencial…

També Chuck Hagel, secretari de Defensa, es va emportar una bona foto “exterior”, anant-se’n a Corea del Sud a reunir-se amb la seva presidenta per la tensió de la nació amb el Japó.

I per Biden què? Les escorrialles? No s’ho podia permetre. El ‘veep’ necessitava fotos desfilant davant l’exèrcit xinès.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s