L’hereu del Kirchnerisme?

Cristina Fernández de Kirchner ha tornat de la seva baixa post-operatòria en plena forma, i ha començat reformant el seu govern. Ha nomenat un nou cap de Gabinet, retirant al discret Juan Manuel Abal Medina, i posant al fidel Jorge Capitanich, fins ara governador de la regió de Chaco. Un càrrec que el posiciona en la carrera successòria de la presidenta.

Fernández també ha canviat al ministre d’Agricultura i al governador del Banc Central, i “ha processat” la dimissió de Guillermo Moreno, un home fort de l’economia kirchnerista, tot i que només era secretari d’Estat de Comerç. Ell era el responsable de les xifres econòmiques i de l’alteració de la inflació. A la seva mala gestió potser s’hi ha sumat que aspirava a ser ministre d’Economia amb el cessament de l’incompetent Hernán Lorenzino. No ha estat així, i el fins ara era viceministre d’Economia (responsable de la nacionalització de la petroliera YPF), Axel Kicillof (a la foto), es farà càrrec de la cartera.

Kicillof és un jove de mirada intrigant que influeix molt en la presidenta. És un economista marxista expert i té moltes traves polítiques, que la presidenta ha deixat avançar gràcies a que és amic del seu fill Máximo. Kicillof seria el fill polític ideal per Cristina: fidelíssim, potent, jove, renovador, astut com Néstor Kirchner i torrencial com ella. Ha pujat molt ràpid i ara té un repte per endavant que el pot ascendir o fer caure: l’economia argentina, que després d’anys de progrés es torna a tambalejar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s