Es busca ‘barón regional’

En Comunitats autònomes on el Partit Popular governa, Rajoy i la seva cúpula de poder, també hi han de prendre decisions i escollir candidats. Els casos més clars són els dels presidents de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel (a la dreta de la foto); La Rioja, Pedro Sanz (a l’esquerra); i Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera. Tan el president de Múrcia com el de La Rioja porten 18 anys en el càrrec!… I 12 el de Castella i Lleó.

El murcià Valcárcel no es tornarà a presentar i a la petita comunitat, alguns possibles successors ja aixequen la mà: el vicepresident, Juan Bernal; Rafael González Tovar, secretari general regional; o Miguel Ángel Cámara, alcalde de la capital.

Pedro Sanz també està amortitzat, i sembla que el jove conseller d’Educació i Cultura, Gonzalo Capellán podria ser un hereu fresc; però també n’hi ha d’altres que esperen, com el vicepresident Emilio del Río o l’alcaldessa de Logroño, Cuca Gamarra.

Herrera és un altre que plega i la disputa per succeir-lo ja té fronts oberts que enfronten les posicions de la ‘vice’ Sáenz de Santamaría amb la secretària general De Cospedal: la primera prefereix al delegat del Govern regional, Ramiro Ruiz Medrano, i la manxega prefereix a Alfonso Fernández Mañueco, alcalde de Salamanca.

Els tres presidents autonòmics esperaven i potser encara ho fan… que algun dia Rajoy els cridi a ser ministres; però la paciència té límits i Valcárcel es mostra obert a anar-se’n com a eurodiputat l’any vinent, i Sanz i Herrera potser es conformen amb el retir del Senat…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s