Tot esperant Rajoy…

El gran Partit Popular és una forta estructura ben travada, però certes peces grinyolen. Fa falta prendre decisions. Una cosa que ja sabem que a Rajoy li costa. El president viu en la inacció, com ja feia en l’oposició. Sent ploure, fuma puros i deixa que el temps passi. Passivitat absoluta, mentre les seves dones de confiança, De Cospedal i Sáenz de Santamaría, treballen gestionant polítiques i partit. S’acosten les europees i cal designar candidats, i als territoris es mouen a poc a poc les successions…

A Andalusia fa mesos que hi esperen un reforç. L’alcalde de Sevilla, Juan Ignacio Zoido, segueix de cap provisional de l’oposició. El dirigent del PP andalús, José Luis Sanz, i el jove alcalde de Córdoba, José Antonio Nieto, són els principals candidats a succeir-lo. Per aquesta tasca, Rajoy no sembla disposat a prescindir de Fátima Báñez del seu executiu (com que ho està fent tan bé en polítiques d’Ocupació…).

Semblant és el cas de Canàries, on sembla que el president no té cap intenció de reenviar-hi al seu ministre d’Indústria, José Manuel Soria, perquè hi lideri el partit amb més quota de popularitat.

També manca un nou líder a Navarra, on, només hi ha col·locat un equip de transició. I per la mateixa mancança, sembla que a Euskadi Arantza Quiroga està segura en el seu càrrec de líder del PP regional.

I a Catalunya si la desgastada Sánchez-Camacho no és enviada a Europa o feta ministra quan toqui, només serà per la passivitat de Rajoy.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s