La U

Fa pocs dies analitzava com els hi va en popularitat als presidents de les nacions d’Amèrica Llatina. En 1400caràcters no hi va cabre el president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, que tot i ser un bon gestor i el responsable del procés de pau amb les FARC, només té un 25% d’aprovació, un dels pitjors valorats de tot el continent.

Santos, polític conservador i exministre de l’expresident Álvaro Uribe (a l’esquerra de la foto), acaba el mandat l’any vinent atacat per gairebé tots: té el sector agrícola en contra, per l’esquerra és la dreta i per la dreta és massa tou. El seu espai polític, herència de l’expresident Uribe, segueix en mans d’aquest: un polític sever, intransigent amb les FARC i enemistat ara amb el seu successor, però que no es pot tornar a presentar a president. Aquest, després de criticar activament la gestió de Santos, amb el seu partit “Uribe Centro Democrático”, que abans era “El Partido de la U”!… ja ha triat un presidenciable de la seva màxima confiança i prou gris com per seguir dominant, el seu nom és Óscar Zuluaga (a la dreta), i podria ser el proper president de Colòmbia… L’exministre Zuluaga ha estat l’escollit a dit per Uribe, en front de la popularitat que anava agafant un altre curiós candidat uribista: Francisco Santos, expresident amb Uribe, cosí doble del president, però enemic polític. Uribe, carregat de raonaments de senyor d’ordre, ha preferit un candidat que no suposi un combat electoral digne d’algun relat de García Márquez…

(L’escenari post-conflicte amb les FARC s’apropa, amb les negociacions a l’Havana amb bon rumb. Resoldre el problema seria un puntàs per al president Santos, que en sortiria reforçat i segurament esgarraparia els sondejos. Però del fi del conflicte en pot sortir unes FARC com a partit polític i en això “els de la U” tindran molt a criticar i molts vots a rascar…)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s