La veritat demoscòpica

En un anàlisi de la popularitat de la qual gaudeixen els cap d’Estat de tota Amèrica Llatina, el president més popular és Danilo Medina, cap d’Estat de la República Dominicana des de l’estiu passat, amb un 88% d’aprovació.

Tanmateix, les notícies més interessants arriben més avall en la llista… Nicolás Maduro, per exemple, que presideix la Veneçuela post-Chávez amb només un 48% de popularitat. Maduro no és Chávez, només n’és una imitació bastant dolenta. Més avall es troba, actualment, la presidenta del Brasil, la tenaç Dilma Rousseff, que només aconsegueix un 37%, amb un desgast molt gran després de les grans manifestacions contra els poders polítics i econòmics.

El presidents sortints de Xile, Sebastián Piñera, i d’Hondures, Porfirio Lobo, se n’aniran cap a casa amb només un 30 i escaig d’aprovació.

La convalescent Cristina Fernández, llegint els resultats electorals recents, ja veu com l’Argentina dels Kirchner se li va escapant de les mans… A no ser que sorprengui a tothom amb un hereu potent que arrapi la Casa Rosada, el Kirchnerisme s’acabarà amb ella, en front d’altres rames del Peronisme dissident. La presidenta només disposa ara d’un molt escadusser 26%; i això que va guanyar les darreres eleccions presidencials amb una torrencial majoria.

I el pitjor valorat de tots els presidents hispanoamericans? Una presidenta. Laura Chinchilla, cap d’Estat de Costa Rica, amb només un 9% de popularitat, en un mandat que ja se li esgota.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s