Tancat per culpa dels polítics

Els Estats Units segueixen sense pressupostos d’Estat i amb una part important de la seva gran administració tancada. El president Obama, molt collat per la situació i per la seva voluntat política, passa un mal tràngol (És l’economia, my friend…) i no pot fer molt més, tot i que el proper dia 17 la gran nació americana es pot trobar amb suspensió de pagaments! No cal dir que això afectaria al Món sencer i sobretot a l’administració Obama; sort en té que no s’ha de tornar a presentar.

La pilota està a la teulada de l’Elefant republicà, però només hi ha una negació absoluta i la voluntat de fer saltar l’anomenat “Obamacare” (el sistema sanitari socialitzant del president). John Boehner, líder al Congrés dels republicans, ha fet el que ha pogut per negociar (amb “sentit d’estat”) però està limitat per la dreta del partit, el Tea Party, que l’ha atacat diverses vegades, per tou.

Un Tea Party que està fent de lobby fortíssim dins del partit, i que pressiona en blocs de poder i en plataformes polítiques diverses. Un Tea Party que ja acapara càrrecs de partit i responsabilitats polítiques i que es vol imposar; i ho fa frenant la voluntat d’alguns centristes a negociar perquè no quedin com a republicans softs. I amb això, la manca d’un lideratge del Partit Republicà (no n’hi ha mai al partit a l’oposició un cop passades les eleccions) ni la de noms clars en una banda i altra del partit, porten a la confusió.

I segueixen les negociacions intenses; el rellotge no s’atura…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s