Tripartit a la vista!

Ahir era el Dia de ‘la Comunitat Valenciana’, i ElPaís va treure el seu sondeig per veure com anirien unes eleccions autonòmiques valencianes. S’hi mostrava el que ja es ve pronosticant: una possibilitat clara d’un pacte de govern d’esquerres entre els socialistes, la gent de Compromís i Esquerra Unida (les tres forces milloren resultats; no tant el PSPV). Un Tripartit, vaja. I vet-ho aquí el problema. Un Tripartit com el català! I vestidures estripades… Però si pot ser, serà. I el País Valencià agrairà l’alternança en la seva Generalitat, tan relacionada amb la corrupció. Els socialistes, amb Ximo Puig al capdavant, Compromís o Esquerra Unida suposarien un canvi total a la política dretana de senyorets i empresaris valencians.

En el sondeig, el PP perdria 14 diputats, dels quals 5 potser serien els d’UPyD. Sumant aquestes dues forces polítiques no mantindrien al govern a Alberto Fabra, perquè l’alternativa d’esquerres seguiria pesant més. Tanmateix, ningú pot descartar que les polítiques estatals i de partits canviïn i que, a demés, realment un Tripartit (inclús dins el PSOE) es vegi com una abominació, i que, per tant, es contempli la possibilitat de sumar populars i socialistes, en una grosse koalition valenciana. Tot i que ara mateix ningú estaría por la labor.

Que prengui nota el PP de Ses Illes Balears. El Sr. Bauzà, amb les seves polítiques, les seves maneres i la seva llei d’educació, pot estar cavant -se la seva pròpia tomba, deixant pas a altres majories d’esquerra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s