‘Pack Oferta Tercera Via’

Una de les sentències ben certes del president Mas en el superat Debat de Política General ha estat que la “Tercera Via” era allò que ha fet Catalunya els últims anys: allò dels peixos al cove convergents, la fugida endavant del malaurat Estatut, les molles de pa que rebia el govern Montilla i la proposta central del Pacte fiscal de Mas. A tot això només negacions: no, no i no. L’Estatut retallat i sense complir, un no rotund al Pacte fiscal, la llengua assetjada, collant econòmicament amb el dèficit i ni una sardina per un cove buit.

Duran i Lleida i el PSC de Pere Navarro sembla que parlen de donar el tomb amb tot això, que la Gran Castella passés a considerar-nos, a respectar-nos com a nació, a donar-nos tracte de bascos, a respectar el català en l’Ensenyament… Una cosa que no han fet des del segle XVII!

Bé. Tan Duran com Navarro tenen poc futur polític. El temps de Duran a Unió s’acaba (o potser ens enterra a tots!). Si CiU ha de ser, i ha de ser amb Unió, haurà de ser sense Duran més d’hora que tard. I dubto que Navarro arribi a les properes eleccions com a candidat a president… Mentrestant, això sí, el “Pack Super Oferta Tercera Via” haurà d’esperar a després de la consulta. Perquè pot ben ser que d’ella no en surti un “Sí” rotund, i aleshores Espanya hauria de ser intel·ligent i fer una contraoferta digna de la voluntat catalana. Si no fos així, seria directament reblar, per tard o d’hora, una altra consulta on, gairebé segur, guanyaria un sí totalment incontestable.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s