Cementiri d’elefants

Amb les eleccions europees de l’any que ve vindrà el final de la ‘Segona Comissió Barroso’, i, per tant, també el final de la tasca europea de Joaquín Almunia. Tocarà buscar un nou comissari europeu espanyol i, sí, serà del PP, que encara té supremacia de poder i li toca.

Per tard o d’hora s’espera una remodelació de l’executiu Rajoy, i amb aquesta ja hi vindrà una designació de candidat. El pusil·lànime Rajoy sempre ens pot sorprendre amb un candidat sorpresa. Seria ideal que enviés de candidat electoral i per la millor gestió de la Comissió Europea a algun pes pesant del partit o del govern, però això no sol ser així… Sembla que les llistes per les europees s’enduran a noms de jubilats, segurament després de treure a Mayor Oreja i a Vidal-Quadras d’imatge espanyola a Brussel·les; i ja  veurem què fan amb figures com Luis de Grandes o Pilar del Castillo…

Miguel Arias Cañete sona com a comissari europeu i el president de Múrcia en retirada, Ramón Luis Valcárcel, sona de segon a les llistes. No dic que el ministre d’Agricultura lideri les llistes, simplement ell seria el designat. Algú per liderar les llistes i sortir als cartells electoral? Senyora Sánchez-Camacho, se’n vol anar a la capital belga?… Qui diu Sánchez-Camacho diu qualsevol altra peça del partit amb necessitat de moure’s… En els propers mesos hi haurà mobilitat en el PP: uns tornaran a les seves regions, altres en marxaran i uns se n’aniran d’Erasmus al cementiri d’elefants europeu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s