El futur de Portugal

En el futur de Portugal pronostico al líder socialista Antonio José Seguro de primer ministre, pactant amb les esquerres si pot ser (amb el Bloco d’Esquerda), o pactant amb el líder del centre-dreta que pugui venir després de Pedro Passos Coelho, l’actual cap del govern. Els sondejos, però, diuen que Passos no quedaria tan malament electoralment com podria semblar.

També és a l’horitzó el final de la presidència d’Aníbal Cavaco Silva, antic primer ministre i dirigent del centre-dreta que ja fa temps que demostra el seu tarannà personalista my way. L’última va ser amb el desaire clar a Passos Coelho (del seu partit), no considerant la seva proposta de reforma de govern i fent una proposta inútil de fer un govern de salvació nacional. L’esperat final de Cavaco, que ja fa temps que és un personatge poc popular i relacionat amb escàndols, arribarà, i aleshores i amb un govern socialista o totalment d’esquerres es plantejaran unes eleccions presidencials. I probablement hi haurà un nom clar per a l’ampli centre-dreta: “el nom”. Qui? Doncs José Manuel Durão Barroso, que l’any que ve complirà 10 anys al capdavant de la Comissió Europea i serà l’hora del canvi, junt amb les eleccions europees.

A Durão Barroso li serà més fàcil aconseguir-ho si Cavaco Silva no complica més la troca, i si els socialistes futurament governen en solitari o amb les esquerres; però en tot cas, ja haurà guanyat totes les medalles per ser el candidat ideal a presidir la República Portuguesa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s